Per Danielsson om värdet av CS Premium

Per Danielsson om värdet av CS Premium

I augusti ersatte det exklusiva nyhetsbrevet CS Premium helt papperstidningen Computer Sweden. Chefredaktör Per Danielsson, IDG, svarar på varför de valt att fokusera på enbart digitala kanaler och vad vi kan förvänta oss av innehållet.

Varför ska vi läsa CS Premium?

– Precis som när du var läsare av tidningen var det ett axplock av det våra redaktörer värderade och kommenterade av veckans viktigaste nyheter och samlade ihop dem i en pappersversion och skickade hem till brevlådan. Det är samma sak med CS Premium. Vi vet att många av våra läsare ibland inte hinner med vårt intensiva nyhetsflöde då det består av många olika vinklar och artikeltyper. Med CS Premium får läsaren ett urval som är kommenterat och utvalt av våra redaktörer, säger Per Danielsson chefredaktör Computer Sweden.

Vad kan vi vänta oss av innehållet?

– Vår ambition är att CS Premium ska ge våra läsare ett värde som de har nytta av i sin yrkesverksamhet. Det ska ge en överblick om vad som sker i branschen. Det ska ge svar på hur nya tekniker och tjänster kan passa in hos läsarens företag, och vilken skillnad det kan göra. Men även svara på hur saker och ting fungerar.

Räcker det inte att läsa ert ”vanliga” nyhetsbrev?

– Vanliga nyhetsbrev samlar automatiskt ihop nyheter inom exempelvis ett ämne. CS Premium fungerar på samma sätt som när vi gjorde tidningen. Det vill säga vi värderar och väljer ut de viktigaste nyheterna, de senaste jobbannonserna och kommentarerna.

Varför har ni valt att fokusera enbart på digitala kanaler?

– Vi lägger all vår kraft där vi ser tillväxt och det är inom vår digitala utveckling. I den digitala världen kan vi utnyttja vår globala styrka, vi finns i 97 länder, på ett helt annat sätt. Vi utvecklar just nu otroligt många nya intressanta produkter som ska bidra till att vi kan driva en bättre och mer relevant journalistik online. 

Vad har CS Premium fått för mottagande?

– Väldigt positivt. Majoriteten av våra läsare föredrar att ta emot informationen digitalt och det är något vi ska utveckla vidare.

Är det en färdig produkt vi ser idag?

– Självklart ska vi fortsätta att utveckla produkten. Redan den här veckan är CS Premium betydligt mer innehållsrikt än förra.
 

Kommentarer

<p>Hur vet ni att mottagandet har varit "väldigt positivt"? Själv har jag helt enkelt slutat läsa CS i och med att den inte längre kommer i brevlådan. Det enda positiva jag har upplevt är att jag numera har mer tid att läsa Ny Teknik (som fortfarande levereras på papper).</p> <p>Visst läser jag fortfarande en del av CS-artiklarna på idg.se, men inte via de länkar som kommer i nyhetsbrevet eftersom det hittills bara har länkats till artiklar som jag redan har läst eller valt att inte läsa.</p> <p>Jag har absolut inte något emot att läsa nyheter på nätet, det gör jag dagligen, men jag tyckte att det fanns ett mervärde i att få tidningen på papper. Illustrationerna kom bättre till sin rätt i stort format och det kändes vilsamt att inte behöva sitta vid en bildskärm en liten stund eftersom jag tillbringar större delen av arbetsdagen och en betydande del av fritiden vid en eller flera datorer.</p> <p>Jag kan förstå om ni slutar att trycka CS för att spara pengar, men från mitt perspektiv är det ungefär samma sak som att helt enkelt lägga ned tidningen. Och det ser jag inte som något positivt eftersom jag uppskattade tidningen i dess tidigare form.</p>
stata - tors, 2015-09-24 09:39
Håller med till 100%. Kommer antagligen sluta vara medlem i Dataföreningen då CS var min anledning att vara med.
rolohl - fre, 2015-09-25 21:11
Håller med. Jag har redan läst dessa nyheter via mail från IDG Express. Nu tar jag min NyTeknik och går till lunchmatsalen...
bjocar01 - tors, 2015-09-24 13:05
Samma här, konsekvensen blir att man slutar hålla sig uppdaterad om vad som sker i IT-branschen, som man annars gjorde när man hade den välgjorda papperstidningen.
Aglar - fre, 2015-09-25 09:59
Jag uppskattade CS eftersom den gick att läsa hemma vid frukostbordet, nu drunknar CS bland allt annat digitalt "bråte" som kommer och fyller min inbox. Kommer antagligen sluta som medlem i Dataföreningen pga. detta och leta fram en datortidning som jag fortfarande kan få hemlevererat. Undrar även hur ni har kommit fram till att majoriteten uppskattar den digitala utgåvan. Jag känner flera som lik mig inte alls uppskattade att ni tog bort pappersversionen. Kommentarerna ovan verkar peka i samma riktning.
LeLoup - ons, 2015-09-30 18:52
Tyvärr för CS har även jag samma kommentar. Kanske är det bara vi "kverulanter" som kommenterar, men CS var en tidning jag gärna läste i fåtöljen, rev ut en artikel då och då och visade en kollega, trivdes med grafiken och all de små blänkarna om div nyheter. Anders Lotssons initierade reportage och språkkrönikor var en fröjd att läsa på papper. SvD har jag som digital prenumeration, det fungerar utmärkt för där är nyheten läst när den är läst, men CS ser jag annorlunda. Jag har varit prenumerant i över tjugo år, men gör nog som flera av de andra kommentatorerna. Vänder mig till Ny Teknik i stället.
matsolo - tors, 2015-10-01 18:45
Samma här, papperstidningen var enda kvarvarande skälet att betala.. avslutar mitt medlemskap idag och bokar ny teknik i stället :)
johek - fre, 2015-10-09 09:53
Jag kan ännu inte se att jag fått något mail till mig med CS Premium. Jag är kanske lite gammaldags, men jag skulle också mycket hellre än gärna villa ha papperstidningen!
andlar37 - mån, 2015-10-12 13:27
Ja, det blir samma sak här. Bara det att Microsoft klassar "tidningen" som spam och placerar den i karantän är väl skäl nog att säga upp den. Ny teknik verkar populär det tar jag.
O Dalman - mån, 2015-10-12 17:10
Tyvärr, även jag saknar papperstidningen.
rolol - fre, 2015-10-16 09:36
Nu när inte pappersversionen av cs kommer mer så borde väl medlemsavgiften sänkas eftersom det är billigare att bara sända ut cs digitalt
sjunnerup - lör, 2015-10-17 20:12
Papperstidningen var den enda anledningen till att jag var medlem. Adjö.
larkar69 - ons, 2015-10-21 17:04
Aj då, hade missat detta. Papperstidningen var anledningen att jag var medlem. Nu kommer jag inte att förlänga.
joggs - fre, 2015-10-23 14:30
Jag har nu läst CS Premium-mejlen och även provat MyFeed några veckor. Jag måste säga att detta är en klar försämring - jag kan inte se att CS Premium och MyFeed ger något mervärde jämfört med vad som finns på den publika sajten för idg.se i kombination med RSS-läsare. För mig har CS varit en av poängerna med att vara med i Dataföreningen. Jag köper att man vill gå över till digitalt leveranssätt, men IDG behöver då göra en riktig tidning - se och lär av Dagens Nyheter digitala utgåva ! Nej, Dataföreningen behöver skärpa sig, antingen får man sätta tryck på IDG att ersätta detta med något annat alternativt ersätta detta med något annat, som tex ett abonnemang på Readly.se
ulfwe - lör, 2015-10-31 11:53
Efter att ha nu jämfört ett tag kan jag bara konstatera att byte från papperstidning till CS Premium har varit ett rejält nedköp. Om inte nåt händer något mer så tackar jag för mig och avslutar medlemsskapet.
haneri46 - ons, 2015-11-04 00:47
Fullmatad CS på papper eller digitalt var den enskilt största anledningen till att vara medlem. Tråkigt att det är borta. Nu blir nog ingen förlängning av medlemskapet!
johwes63 - lör, 2015-11-07 23:16
Ajö Dataföreningen. CS Premium är helt OK, men inte värd 99 kr i månaden. Hoppas ni uppgraderar CS Premium till något bra. Nu är det nästan bara länkar till andra tidningar
hantau - fre, 2015-11-13 08:26
Jag upptäcker just att CS som jag i allmänhet läste kanske lite sent ibland har blivit nästan helt bortglömd för mig sedan den blev e-tidning. det dyker ju upp så mycket annat som man prioriterar. Ifrågasätter verkligen om jag skall ha den kvar.
rolede35 - mån, 2016-01-25 23:08