Nu bygger vi nya Dataföreningen

Nu bygger vi nya Dataföreningen

En tydligare vision, nya former av engagemang och en öppen innovationsplattform. Det är några av nyheterna när ett uppgraderat Dataföreningen tar form under hösten.

I helgen deltog medlemmar från hela landet i DF Summit under ledning av riksordförande Christer Berg. Tillsammans togs det första och grundläggande steget för nysatsande Dataföreningen: en förnyad och tydligare vision.

– Dataföreningen har spelat en aktiv roll i digitaliseringen under alla sina 65 år. Men i skiftet till digitaliseringens tredje våg och de stora samhällsförändringar det kommer att innebära är det naturligt att vi förtydligar och förnyar oss. Nu behöver vi bli tydligare och aktivare på nya sätt, säger Christer Berg.

Det finns en samlad kompetens inom föreningen som skulle kunna bidra på många olika sätt i utvecklingen. Det ska det rikstäckande förändringsarbetet som nu tar fart möjliggöra, menar Christer. Steg ett i satsningen är att formulera vad vi vill åstadkomma.

Workshop på DF Summit

– DF summit var startskottet på allvar för bygget av nya Dataföreningen. Medlemmarnas bidrag från workshopparna kommer ligga till grund för hur vi kommer bidra till att bygga det digitala folkhemmet.

Visionen lanseras brett i början av november. Men redan innan dess kan medlemmar skönja delar av nya Dataföreningen.

– Våra nya grupper i form av arbetsgrupper, digitala labb och projektgrupper lanseras under oktober. Inom kort kommer även en ny öppen innovationsplattform för medlemmarna i samarbete med svenska WIDE.

Förändringsarbetet är i full gång. Nu bygger vi nya Dataföreningen.
 

Förändringsarbetet steg för steg:

  • En ny förtydligad vision. Lanseras i början av november
  • Nya former av engagemang i form av arbetsgrupper, digitala labb och projektgrupper
  • Ny webbplats. Arbetet är påbörjat och lanseras senare i höst
  • En innovationsplattform för crowdsourcing där alla medlemmar kan vara med och bidra. Presenteras inom kort
  • Fler nyheter kommer under hösten
     

Läs mer om vårt förändringsarbete:

"Tror på stort gensvar"
DF Summit har engagemang på agendan
Så bygger vi det digitala Sverige
Dataföreningen - arena för nya talanger och erfarna
65 år i utvecklingens tjänst

Kommentarer

Satt just och funderade på en sak jag önskar fanns, och läste om det här förbättringsarbetet där det kunde passa in, så jag kommenterar här: Jag önskar det fanns något generellt öppet diskussionsforum för oss i branschen, där vi kan ta upp olika saker som angår oss för diskussion med likasinnade. Behöver inte vara något avancerat, bara ett enkelt forum där medlemmar kan skriva inlägg fritt. Jag kommer nämligen faktiskt inte på något annat ställe där det finns ett sådant just för branschen. (LinkedIns forum är t ex för omständligt, där man först måste hitta eller skapa en passande grupp, hantera medlemmar, och sen är det typ ingen mer som hittar samma grupp, så det är svårt få igång något. Jag saknar något enkelt ställe där man kan slänga ut tankar om yrket och diskutera, bara.)
krieri5440 - mån, 2015-10-05 11:04
Tack för din synpunkt. Senare i höst lanserar vi en ny webbplats där ett enklare forum kommer att ingå. Det blir en reinkarnation av den traditionella anslagstavlan, där alla är välkomna att (inom lagens ramar) skriva av sig litet.
Christer Berg - tors, 2015-11-05 16:41